Fotoshoots

De fotoshoot zelf hoort zelf net zo’n leuke ervaring te zijn als het bekijken van het resultaat!

Het kan soms ongemakkelijk zijn als er zo’n grote lens op je wordt gericht. Mijn doel is daarom dan ook om dat gevoel weg te nemen, om daarvandaan te beginnen.

Dit geldt zeker ook voor dieren, druk en spanningen zijn dan ook zaken die ik probeer te voorkomen. De mooiste foto’s komen namelijk voort uit de ontspannen momenten, of gezonde alertheid en wanneer het lijkt of niemand kijkt

Voor de shoot

Vooraf aan de shoot is het belangrijk om te bepalen waar we de foto’s gaan maken, en wie er allemaal op de foto komen. Wil je graag buiten in het bos foto’s laten maken, of op een speciale plek? Of hou je meer van een rustige studio setting? Misschien heb je juist een thema in gedachten, bijvoorbeeld een verjaardag of sprookjesachtig. Mocht je zelf nog twijfelen dan kijken we samen naar wat het meest geschikt is en bij jou past.

Heb je zelf ideeën over de foto’s die je wilt! Deel ze dan met mij tijdens de shoot of neem van tevoren contact op. Dan gaan we deze samen realiseren!. Ook als er tijdens de shoot een idee of wens te binnen schiet, ik hoor ze graag! 

Mocht je een oude foto opnieuw willen realiseren neem dan zeker de ‘oude foto’ even mee naar de shoot.

Dieren

Wil je samen met je dier(en) op de foto? Zorg er dan voor dat ze netjes en verzorgd zijn. Ook is het handig als je zelf iets van beloningen mee neemt. Zelf heb ik meestal wel wat bij de hand, maar je weet zelf het beste wat je maatje lekker of leuk vind en mag hebben.

Kleding

Twijfel je over wat jezelf aan moet trekken? Kies in ieder geval voor rustige kleding, zonder drukke patronen. Op deze manier gaat alle aandacht naar jou of jullie. Wanneer er (kleine) kinderen meekomen, is het verstandig om voor de zekerheid een extra setje kleding mee te nemen (indien je zelf een keer wilt verkleden tijdens de shoot kan dat uiteraard ook). Kom je met meerdere mensen? Probeer dan de kleur af te stemmen, twinning is winning!

Na de shoot

Zodra de shoot klaar is kan ik begrijpen dat je niet lang kan wachten om het resultaat te bekijken, waarschijnlijk heb je al een kleine sneak-peak gekregen op het schermpje van mijn camera. Na de shoot lever ik binnen 1 week een voorselectie op van de beste foto’s die we gemaakt hebben. Hier kun je jouw keuze doorgeven waarmee ik dan vervolgens aan de slag ga om deze te optimaliseren en retoucheren daar waar nodig. 

Nadat je de selectie & eventuele nabestellingen hebt doorgeven, ga ik ermee aan de slag! Je ontvangt dan binnen 2 weken het resultaat zodat je niet lang hoeft te wachten.

Je krijgt de foto’s zowel zonder als met logo (voor bijv. social media) op originele grootte welke bruikbaar zijn voor allerhande toepassingen (canvas, uitvergroting, enzovoorts.)